perjantai 29. helmikuuta 2008

Aikavarkaat trilogian päätös

Miten tämä aikavarkaat asia liittyy verkko-opetukseen? Niinpä. Näen sen kuvauksena siitä, miten teollisen yhteiskunnan toimintatavoilla työskentelevä ihminen toimii verkottuneessa tietoyhteiskunnassa.

Menneen ajan työtavat ja työkalut eivät enää toimi tässä ajassa. Olemme monella osa-alueella riippuvaisia toisistamme ja jos emme hoida osaamme, verkossa on ammottavia aukkoja, joiden parsiminen kokoon vie aikaa. Joskus joku kyllä solahtaa itse itselleen tekemästä aukosta tyhjyyteen.

Olisi varmaan syytä tarkastella työtapojaan ja miettiä niiden uudistusta. Tekeekö jotain vain senvuoksi, että se on aina tehty näin. Tämä tarkastelu pitäisi kiireesti käydä koko organisaatiossa.

Aurinkoista viikonloppua, kuva on tyttäreni Raija Engblomin ottama kuva Kallosta, meren myrskyistä viime sunnuntaina.

Onnea karkauspäivänä kosineille!

3 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Olipa mukava löytää blogisi. Tutulta tuntuvat pohdintasi. Meillä päin se toimii niin että kovasti puhutaan toimintatapojen muuttamisesta mutta ei sitten enää TEHDÄ. Ajatellaan kai että se puhe riittää.
Sitä paitsi Kallosta kuvattu aalto on upea, en ole itse saanut noin hyvää kuvaa.Meillä on Uniluodossa yksi asunto.
Ilmoitin oman verkko-opettajan palapelin vasta tänään tänne, olisi pitänyt jo kauan sitten...
Heli

Taimi kirjoitti...

Hei, Kirsti!
Noita samoja asioita olen pohtinut kuin sinäkin. Miten sitä oppisi hallitsemaan aikaansa paremmin ja tehostamaan työskentelyään? Onko se sitten sitten niin, että joskus syy on "en viitsi vaivautua" eli asenne?
Hyvä, että meillä on verkko käytössä, kyllä se on etu verrattuna "vanhaan aikaan"! Aikaa pitäisi säästyä itse kullakin, kun käytetään verkkoneuvottelua.
Palataan asiaan.
Tuo kuva on hieno, oikeastaan sen takia aloin kirjoittaa kommenttia..
:-)
Taina

Kirsti kirjoitti...

Hei!

Aikavarkaat asia on ilmeiseti ollut monen muunkin ajatuksissa. Olen saanut sähköpostiin ja käytäväkeskusteluissa myönteistä palautetta asian esille tuomisesta.

Mitenkähän saisimme muutoksen aikaiseksi?