maanantai 17. marraskuuta 2008

Web 2.0 ja ammattikorkeakoulun järjestämä koulutus

Viimeviikolla melkein väittelin Marikan kanssa aiheesta, miten opettajille suunnattu ePro verkko-opetuksen asiantuntija koulutus tulisi organisoida – käytetäänkö suljettua Moodle ympärsitöä ja ohessa verkossa avoimena olevia ohjelmia vai toteutetaanko koko koulutus avoimesti verkossa – asia on vielä vaiheessa.

Kiitos Marikalle, huomasin todella tärkeän näkökulman web 2.0, sosiaalisen webin käytössä koulutuksessa. Asiaa ei ole missään käsitelty opiskelijan oikeusturvan ja elämänfilosofian näkökulmasta. Asia on monisyisempi kuin web 2.0 huumassa huomaakaan. Muutamia kysymyksiä, joita olen pohdiskellut viikonlopun ajan:

Voidaanko olettaa, että kaikki amk opiskelijat rekisteröityvät amkin ulkopuolisten järjestelmien käyttäjiksi? Opetushan pitää järjestää niin, että kaikilla on mahdollisuus osallistua opetukseen.

Haluaako opiskelija, että hänen opiskeluaikana kirjoittamat tekstit jäävät Googlen ja Facebookin, wikien syövereihin – niitä ei pääse poistamaan.

Voidaanko se, että ei halua kirjatua web.2.0 työkaluun / toimia sosiaalisessa julkisessa webissä, olla osa ihmisoikeutta, jota koulutuksen järjestäjän pitää kunnioittaa ja järjestää koulutus niin, että se on tosiaan kaikille mahdollista vakaumukseen katsomatta?????

Pitänee haastatella ympärillä olevia ihmisiä. Oikeastaan olisi myös mielenkiintoista kuulla esim. Petteri Järvisen ja Jyrki J.J. Kasvin ajatuksia asiasta. Ja vähintään seuraavaan strategiaan tulee kirjata SAMKin kanta asiasta.

Viikonloppuna sain ikkunat pestyä ja ruukkuruusut valeistutettua kompostiin, ajattelin, nyt voisi talvi tulla. Ja ihme tänään oli pakasta ja lumihippuja maassa :)

2 kommenttia:

Heli Mattila kirjoitti...

Kaikki ovat mielestäni tärkeitä kysymyksiä, mutta erityisesti jäin miettimään tuota aineistojen jäämistä ikuisiksi ajoiksi wikeihin.

Kiitos kun nostit esille nämä pohdintasi!

Kirsti kirjoitti...

Hei!

Niinpä. Ehkä ei pitäisi vajota näin syvälle filosofis-luonteisiin juttuihin, nyt tuntuu että sosiaalisen webin punainen lanka on kovin rispaantunut, enkä tiedä miten kerätä säikeet kokoon.

Jatketaan pohdiskelua, ehkä pitäisi myös konsultoida jotain viisasta henkilöä.