tiistai 7. lokakuuta 2008

Hyvässä kasvussa

Läksyt on luettu. Ammattikorkeakoulujen verkossa tapahtuvan koulutuksen arviointi 2007 Korkeakoulujen arviointineuvoston julkaisu 4:2008, Hyvässä kasvussa Yhdessä kohti ammattikorkeakoulujen laadukasta verkko-opetusta
Arvioinnin havainnot (vahvistavat käytännön kokemusta)
Opetus: vaikea irroittautua opettajakeskeisestä opetuksesta, vaikka verkkoratkaisut mahdollistaisivat sen
Ohjaus: pääosin opettajakeskeistä, vertaisopiskelijoiden käyttö vähäistä, samoin työelämän asiantuntijoiden
Opettajan ja opiskelijan rooli – opettaja- / opiskelijalähtöisyys: Opiskelijat eivät näyttäytyneet kovin aktiivisina toimijoina opetuksessa, vaan enemmänkin passiivisina vastaanottajina.
Työelämäyhteys: kehittämistarpeet ja näkökulmat verkkotyötavat ovat harvinaisia

Julkaisun suosituksista nostan esiin yhden – se kun saavutetaan, muut suositukset toteutuvat kaupanpäälisinä.
Verkkopedagogiset opetusratkaisut
”Opettajien tulee pyrkiä yhteisölliseen toimintatapaan ja opiskelijoiden kumppanuutta verkossa tapahtuvan koulutuksen kehittämisessä on tarpeen vahvistaa. Opiskelijoilla tulisi olla nykyistä keskeisempi rooli verkossa tapahtuvan opetuksen suunnittelussa ja toteuttamisessa. Toteutustapaan vaikuttamaan pääseminen ja toimiminen muiden opiskelijoiden vertaistukena kehittää vuorovaikutustaitoja, lisää oppimisen mielekkyyttä ja vähentää opettajan työtaakkaa”

Omenasato alkaa olla koottuna. Lähipiiri jo varmaan pakoilee minua, kun joka käänteessä kysyn: Tarvitaanko omppuja? Keväällä kovin väitettiin, että tulee huono omenasato, kun pörriäisiä ei näkynyt. Toisin kävi.

Ei kommentteja: