keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Pedagogisten verkkojen saalista perkaamaan…

Lähestyn asiaa linkkilistalla, sillä oikeastaan jokaisen esiintyjän puheenvuorossa oli linkkejä ja viittauksia seminarin ulkopuolelle.

Biran Hudson,Umeå University esityksen keskeisin anti on tuossa edellisessä blogimerkinässä olevassa YouTube leikkeessä: A Vision of K-12 Students today

Mart Laanpere, Tallinn University, ajatus: PLE Personal Learning Enviroment ja ePortfolio esimerkkeinä: ELGG , Mahara ja PebblePad . (web 2.0 -> henkilökohtaistaminen, oma tila, poadcast) Yhteenvetona, opiskelumateriaalit siirtyvät salasanojen ulkopuolelle ja opiskelijoiden opiskeluprosessi säilyy suojatuissa ympäristöissä – osittain.

Riitta Suominen, Yksityinen kielitoimisto: Wikipedian käyttäjän käsikirja. HUOM! Wikipediassa tarvitaan myös editointia ja oikolukua – tekstin yleistajuistamista. WikiCampus on osa sosiaalista mediaa, jossa käyttäjät voivat toimia sekä vastaanottajina että sisältöjen tuottajina. WikiCampusta voit käyttää materiaalien pikajakelu-alustana, yhteisten muistiinpanojen laadintapaikkana, oppimistehtävien tekemiseen, yhteisten tutkimusraporttien kirjoituspaikkana tai ryhmätuotosten muokkaamiseen. Wikiohjelmia: Wikispaces (tätä suositeltiin) ja pbwiki .

Jaakko Suominen, Wikiopisto ja siellä wikikirjasto .

Anne Rongas, Sosiaalisen median helmet! (POIMI AINAKIN NÄMÄ!) useiden tuottajien malli, käyttöön Googlen työkalut dokumentit, päiväkirjat, ryhmätyöskentely – helppokäyttöisiä
www.flikr.com kuvien ja videoiden tallennus ja jakamispaikka
www.slideshare.net täältä löytyy valmiita diasarjoja ja sinne voi tallentaa omia diojaan.
www.mind42.com Mindmap työkalu.

Katri Lietsala opasti sosiaalisen median käytössä, paras pala oli ehdottomasti on Delicious Se on Social Bookmarking palvelu, jonne voi laatia omat kirjanmerkki kokonaisuuden ja jakaa sen muiden kanssa.

Viimeisessä esityksessä demottiin Second life maailmaa. Secondlifen käytöstä opetuksessa: lisää eduFinlandinsivuilla. Siellä on oppaita ja perehdystä.

Eiköhän tässä ole riittävästi saalista, näin alkajaisksi.

Syksyn merkkejä, koneet palaavat talvehtimaan Poriin.

2 kommenttia:

Kirjakeiju kirjoitti...

Kiitos loistavasta linkkilistasta! Silmäni avautuivat jälleen. Tästä on hyvä jatkaa.
Jonna

Kirsti kirjoitti...

Kiitos, pidetään silmät auki, paljon on vielä töitä :)