maanantai 27. lokakuuta 2008

Y-sukupolvi on jo opiskelemassa

Viime perjantaina osui silmään Kauppalehden otsikko: Y-sukupolvi astelee pankkitiskille. Y-sukupovi on 1980 – 1990 syntynyt ikäpolvi, joka seuraa lama-aikaan varttunutta ja aikuistunutta X-sukupolvea. Y-sukupolvea luonnehditaan kiihkeäksi ja kärsimättömäksi nettisukupolveksi, joka arvostaa yrittäjähenkisyyttä, nopeatahtisuutta, teknistä tietämystä, verkostoitumista, ympäristötietoisuutta, empaattisuutta ja vapaa-aikaa. Y-sukupolvi = digiajan natiivit.

Muutama esimerkki artikkeli: Tietoviikko: Gartner: Y-sukupolvi vihaa työpaikkansa tietotekniikkaa – siis sen toimimattomuutta) ja Kauppalehti.fi Huonon johtajan alaiset katoavat Tästä on jo nähtävissä esimerkkejä koulussa, opettajahan on eräänlainen johtaja.

2 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

- Jos ei opiskelemassa, niin ehkäpä parhaimmillaan töissä?

Tämä on niin totta. Tuntuu, että jopa tämä globaali yritys, jossa itse työskentelen, tuntuu olevan välillä aikalailla takapajuinen IT-asioissa..

Vielä siis markkinointiassistenttina täällä puserran kvartaali kerrallaan (pieniä pätkiä siis, mutta jatkoa taas on, onneksi!) ja suunnitelmissa olisi mahdollinen jatko-/lisäopiskelu liiketalouden alalla... Hmm, saas nähdä! :) Kovasti tekisi mieli jo jotain opiskella, vaikka verkossa...

Paljonpaljon terveisiä täältä kaukaa! Olis niin kiva taas käydä siellä..
kuulumisia voi käydä katsomassa: www.freewebs.com/majanderienlauma (pakko sitä on "kehittää" itseään edes vapaa-ajalla..)

Kirsti kirjoitti...

Hei!

Kiitokset kuulumisista, sinulle y-sukupolven edustaja :) Jatko-opiskeluhaaveesi sopivat hyvin siihen kuvaan.

Tutustuin sivustoosi ja "laumaasi" - ihania kuvia. Sinulla on säilynyt taito www-sivujen luomisessa.

Tiedoksesi, www.samk.fi/opiskeluverkossa uudistuu alkuvuodesta, sillä meillä on meneillään täydellinen weppisivu-uudistus. Onneksi tuli otettuja ne paperikopiot (aina paperi bitit voittaa???)

Oikein mukavaa joulunodotusta sinulle ja laumalle!